The Twilight Saga Eclipse *finner inga ord*

FIRE AND ICE
Some say the world will end in fire;
Some say in ice.
From what I've tasted of desire
I hold with those who favor fire.
But if it had to perish twice,
I think I know enough of hate
To say that for destruction ice
Is also great
And would suffice.

-
Eclipse

Kom hem från bion nyss och jag är heeeeelt mållös!
Jag tror inte att jag kan skriva och berätta om filmen och om min känslor till filmen med bara ord.
Jag förstår heller inte riktigt hur man kan göra filmer som man blir berörda av så här mycket! Det är helt sjukt.
Sen så var filmen också faktiskt riktigt kul, ibland så man skrattade men sen grät jag också nästan hela tiden för att allting var så fint.

Måste också säga att jag tror Eclipse är den bästa filmen av alla. David Slade är faktiskt en otroligt duktig regissör och gjort Eclipse väldigt detaljerad.
Jag hade sagt väldigt höga förväntingar om scenerna och så men filmen var mycket bättre än så!

TACK TILL STEPHANIE MEYER, CATHERINE HARDWICKE, CHRIS WEITZ, DAVID SLADE (regisörren av Twilight, New moon & Eclipse), KRISTEN STEWART, ROBERT PATTINSON, TAYLOR LAUTNER & alla i hela "Twilight" - fenomet.


Some say the world will end in fire;
Some say in ice.
From what I've tasted of desire
I hold with those who favor fire.
But if it had to perish twice,
I think I know enough of hate
To say that for destruction ice
Is also great
And would suffice.

-
Robert Frost

TACK, THE TWILIGHT SAGA!



Sunny

Hej!♥
Har varit ute och tränat lite, så har just duschat.
Det är as varmt ute! 30 grader i skuggan! Man orkar knappt vara ute.
Ska nog va lite med Felicia när hon kommer hem också ska jag köpa det nya numret "Julia Stars" som kommer ut varje gång en ny "Twilight" - film släpps. Så temat denna gången är då Eclipse! Såhär ser omslaget ut:


Imorgon är det ju dags för premiäern då! Synd bara att jag inte kunde gå på "Twilight movie night" eftersom det är 15-årsgräns, men men.
Här kommer lite stills från Eclipse. Vissa har jag haft någon gång på bloggen och vissa inte men här kommer dem:







2 dagar kvar!

Hej bloggen!
Kom hem från farmor & farfar igår. Orkade inte blogga just då men tänka jag kunde blogga om helgen idag ;)
Jag har ju då firat midsommar hos farmor & farfar i Karlstad.
Vi var i Mariebergsskogen och tittade på midsommar stången men det var inte så värst kul. Det var så varmt så man orkade knappt göra nåt.
Sen gick vi runt lite där och kollade på djuren. Sen stack vi hem och jag satt lite vid datorn fast jag hade ingen internet för dem har inte trådlöst utan en sån sladd man kopplar in så det var inte så enkelt att sitta vid datorn med internet då.
Nästa dag så åkte vi båt igenom Karlstad och jag Jonna & Joar satt och flumade as mycket x)
Jag var ganska trött resten av dagen så vi gjorde inte så mycket utan gick mest bara runt.
Vi åkte hem nästa dag och när jag kom hem var jag med först bara Felicia sen gick vi till Vendela sen skulle jag hem och äta men efter så gick jag till Felicia igen och Felicia och jag skulle åka och handla. Sen gick vi bort till Annie, Elias & Alfred som spelade fotboll fast jag och Felicia stod bara och messade med hennes roliga kompis :D
Haha, sen gick jag, Annie & Felicia ut på gatan och pratade och messade :)
När jag kom hem var jag trött och gick och la mig och läste men när jag läst ut boken kunde jag inte somna så jag började läsa Eclipse (på engelska då) och somnade sedan.
Kommer kanske vara med Felicia idag och imorgon så kan jag börja bada! :D:D Min tå är läkt nu så.

Sen nu om två dagar är det ju premiär på Eclipse! Det kommer bli heeelt EPIC!



MIDSOMMAR

Hej bloggen!
Idag är det midsommar och jag är i Karlstad (Y) Hos farmor & farfar.
Igår när vi kom så gick min lillebror och jag till ett ställe och där fins det en jätte hög klätterställning som vi brukar klättra upp i men det gick inte igår för det satt några tjejer och killar där som jag tror var lite fulla x)
Höhö, för dem typ skrek "ÅH, FJORTIS, OMG!" och sånt till mig :S Och dem var ju typ 17 eller något så dem var nog lite fulla tror jag. Jobbiga var dem i alla fall.
Senare idag så ska vi ut till ett ställe och fira midsommar då vet inte riktigt hur länge vi ska var där men det ska bli mysigt! ♥
GLAD MIDSOMMAR
/Julia

Miley Cyrus tävling


Tävla med Miley Cyrus
 
Är med i en tävling då man kan vinna Miley Cyrus nya album m.m och genom att vara med att tävla så trycka ni på länken under videon :)

Diskutering kring "Twilight"- fenomnet

Ni Twilight fans vet väl vad TwilightSweden är för hemsida?
Det är Svergies mest kändaste och besökta "Twilight-sida"
Stephanie & Jennifer heter dem som driver sidan och Jennifer fick vara med i TV4:as diskutering om Twilight, en kritiker var också där och bedömde vad hon tyckte och tänkte men här kommer klippet i alla fall så er som är intresserade, kolla gärna och kommentera sedan om ni tycker kritikern har rätt eller fel! :)


jag är avundsjuk!

Hej! (a)
Är otroligt avundsjuk, asså jag kollade nyss på en blogg som heter http://thetwilightseries.blogg.se och där hade dem hittat en blogg där en tjej som hade gått på fan-eventet (med Kristen & Taylor) och sedan haft turen att träffa dem på deras hotell och fått ett foto med dem! Kolla på hennes blogg --------> http://josefinesdiary.blogg.se/2010/june/what-a-feeling-cant-beliveing.html

Blä, jag är avundsjuk, varför gick jag inte på fan-eventet? Vissa som har gått på fan-eventen hade kommit hem och varit besvikna för att alla fans skrikit sönder allt, för dem sa att man inte ens hörde vad Kristen eller Taylor sa och Kristen hade typ hållit för öronen ibland x)

Japp, var bara tvungen att dela med mig med denna avundsjuka känsla! Höhö.
Annars idag har jag läst, solat och suttit vid datorn för man kan inte göra något som är ansträngande nu när det är så varmt så på kvällen blev det lite svalare så jag gick till Felicia och vi gick ut och gick lite på Biskopshagen.
Imorgon far jag till farmor & farfar och kommer inte hem förrens ... ? Jag venne men jag har tillgång till data och mobil och det kommer blogginlägg under helgen.
Pusss
/Julia (L)

FÅ FLER BESÖKARE TILL DIN BLOGG/HEMSIDA

Någon som vill ha fler besökare till sin blogg? LÄS DETTA ISÅFALL!

Det finns en sida som heter DesignaDinBlogg.se där du kan få hjälp med din design och massa andra saker till bloggen/hemsidan. Man kan också få tips till att skaffa fler besökare till bloggen och detta har jag just gjort och sähär lyder inlägget på DesignaDinBlogg.se :

Det finns flera saker som spelar in, men en sak som är A & O är att man har många besökare.
Har man många besökare, så hamnar man högt upp på diverse olika listor som andra bloggare läsre, och på så sätt kan man få ytterligare fler besökare till sin blogg.

Det finns en sida som har blivit en het potatis inom bloggvärlden, och jag var väldigt kritisk till denna från början, men har granskat det hela, och insett att det är ett ganska så smart koncept.

Det hela går ut på att bli medlem på Viraltrafik och sedan värva andra som blir medlemmar.
När man själv blir medlem, så måste man besöka sju andra sidor, varav sex är andra medlemmar (bloggare oftast). Den sista är en sponsorsida.

För varje sida du besöker, får du en kod som du ska ange, och när du har besökt alla sidor, så kan du bli medlem.

Det hela tar cirka 1 minut att göra.

När du själv sen värvar en medlem, så hamnar du i listan över den medlemens sex hemsidor som nästa medlem måste besöka.

Det hela är lite av ett pyramidsystem, och det funkar faktiskt jäkligtbra, och är helt och hållet gratis. Det enda det kostar är några minuters tid för att registrera dig och skriva ett inlägg för att själv värva lite folk.

Rent teoretiskt, så kan man få ihop en miljon besökare, men då ska man verkligen lyckas med sina värvningar. Men om man får några tusen besökare, så är det värt mycket bara det.

Sen så är det upp till dig som bloggare, att lyckas fånga de besökare som du får, genom att skriva bra, använda mycket bilder som lockar en besökare att stanna kvar och komma tillbaka.

Alltså, jag kopierade hela inlägget. Jag tyckte själv det var ganska svårt att förstå vad som menades med detta och hur man skulle göra men jag läste igenom det flera gånger, men det hela går alltså ut på att värva fler att bli medlemmar på Viraltrafik. För att kunna börja måste ni gå in på mitt konto eller vad men ska säga och länken till den är här. Då så är det bara dags att följa instuktionerna/uppgifterna som finns när ni tryckt på länken. :)

LYCKA TILL! 

P.S. Sen måste ni ju givetvis göra ett liknade inlägg på era bloggar/hemsidor och ni kommer också få en länk som jag fick för att kunna värva.
Ifall ni har någon fråga, kommentera ;)

Fagerhult

Bilder från Fagerhult då jag tävlade. Emmie var ju med också :) :

Jag

Solnedgång

Emmie

? jag e oseriös :)

Julia & Emmie <3

Sötaste.







Hade skitkul i helgen!
Saknar redan Emmie <3




SKOLAVSLUTNING 2010

Här kommer bilderna från skolavslutningen:

Folket

Steffi

Hilma & Hilde

Mea

Zoe

Mea, Emelie & Zoe

Haha lugnt snyggast!


GRATTIS EDWARD!

Idag den 20/6 så fyller karaktären Edward 109 år!
GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS! ;D


Det fattas en tärning



Om du hör någon ropa så är det jag.
Jag och den lilla flickan inom mig.
Hand i hand står vi här, och vi ropar.
På dig.
Hon i fina flätor. Jag i stora skor.
Vi har inte gett upp.
Fåglarna lyfter från träden när de hör oss. Oroliga. Skräm-
da. Eller så kanske de dansar till våra röster.
Åren har gjort mig hes, men ännu kan du höra mig.
Jag är Puck.
Jag är sexton år.
Och jag är livrädd.

-
Det är boken om Puck, en ung tjej som gör allt för att inte förlora kontrollen, inte låta någon komma för nära, inte visa vem hon egentligen är. Men det är också historien om en pappa som försvann och en mamma som stannade kvar. Om hur det är att vara rädd - rädd för arga röster, rädd att folk ska försvinna. Det är en rolig och sorglig berättelse om svek och ilska, men också om vänskap, kärlek och - kanske - försoning. På självlysande prosa drivs berättelsen framåt, och sakta växer bilden om Puck fram. Om vem var och den hon blev, om ett liv där det fattas en tärning.
-
Jag har läst boken "det fattas en tärning" Författare:  Johanna Tydell.
Jag tycker själv att boken var jätte bra! Hon rekommenderar den verkligen! ;) 
Någon som har läst den?


Lång dag

Hej bloggen!
Har haft det as kul idag! Har ont i huvudet bara för jag skrattat så mycket med Mathilda och hennes bror Edwin ;D Haha dem är jätte kul verkligen (Y)
Har ju tävlat som sagt då i Helsingborg i Julias stjärnskott, framträdandet gick bra men man kom inte till någon final och det gjorde inte Mathilda heller :( Men vi brydde oss inte så mycket utan var bara glada för att vara en av de 20 bästa :) För alla var verkligen hur bra som helst! Så alla var värda en vinnarplats (förutom jag).
Efter tävlingen så bestämde vi att familjen Lindström och jag, Jonna & mamma skulle ta färjan över till Danmark så det gjorde vi och vi gick in i affären och jag käpte lite tuggummi ;P
När vi kom fram till Danmark spöregnade det och det hade det gjort i Helsingborg också men vi hade hoppats på bättre väder här men nej, lite segt för vi frös men vi gick runt och letade efter någon resturang och när vi gick på gatorna så typ moddade Edwin Danmark, haha jag garvade as mycket! *skrattar*
Sen så hittade vi en resturang och maten var sådär god men jag beställde en buffe och då fick man chips till maten x) haha så det tog jag för pizzan smakade blä och den andra maten smakade gammalt och det var den säkert också men aja.
Vi åkte sedan tillbaka till Danmark och sa hejdå till Mathilda och alla och sedan käpte vi lite glass på vägen hem och nu måste jag sova.
Puss & godnatt, sov gott! (L)<3
/Julia

Det kanske kommer bilder också, om jag orkar ladda upp ;P

Emmie helg

Hej bloggen!
Har ju varit med Emmie helgen och vi har haft as kul! Ni skulle ha sett våra skrattanfall x)
Vi började va i onsdags då det var skolavslutning för på kvällen skulle jag tävla Fagerhult. Så hon följde med och jag sjöng och jag gick till final.
Sen kom vi hem och hon skulle sova hos mig :) Vi hade det jätte mysigt på kvällen och tittade på New moon, åt ballerina kladdkaka :D
Sen så blev klockan jätte mycket och Emmie somnade.
Dagen där på spelade vi in vår fina lilla musikvideo "Barbie girl" som ni kan se nedan :) Och det tog hur lång tid som helst för vi var tvunga att göra om, göra om och göra om. Vi gjorde några fler videos som vi inte pallade göra färdigt så det blev inget med dem.
Efter musikvideon var färdig gick vi in för att få lite hjälp av Axel och Jonna att lägga upp klippet på Youtube för jag har ingen användare.
Sen när det var färdigt fick vi städa ganska mycket och göra lite reklam för videon. Kent som står i bakrunden på videon fick vara skyltdocka där han hade en lapp på sig där det stod en massa information.
Haha alla som gick förbi kollade förvirrat på gubben och Emmie och jag bara skrattade & skrattade ;)
Hon sov en natt till men idag fick hon åka hem :( och hon åkte hem ganska tidigt för jag var tvungen att öva på "This is my life" för imorgon gäller det för då ska jag tävla i semifinalen i Julias stjänskott 2010!
Sen har jag varit med Joar ganska mycket och vi har spelat tennis och lite sånt ikväll och jag råkade skjuta bollen på grannens bil ;o hehe.
Har haft en sjukt rolig helg, EMMIE ÄR BÄST (L)
Puss på alla
/Julia <3


HAHA

Kolla in detta klippet då Emmie och jag gjort en liten parodi på "Barbie girl"
HAHA x)
Enjoy!

Bilder från press-konferensen (Robert, Kristen, Taylor & Kellan)


Lite roliga bilder från press-junket som var nu i helgen


Shopping

Hej ;)
Idag i skolan så har vi typ bara rensat lådor och rensat. Men efter maten var det ju dags för brändbollen, 6:orna mot fröknarna. Gissa vilka som vann? 6:ORNA!!! Haha dem var bäst och lugnt snyggast (bilder kommer).
Efter skolan så stack jag hem och bakade lite sen behövde jag ner på stan en liten stund så jag gick ner ensam. Tråkigt att gå ensam men det var bara ett litet tag så...
Här kommer dagens inköp :

Tunika/klänning, Ginatrot 99.50 :-

Rosa kofta, Lindex 199:-

HAHA, blev lite kär i denna tröjan och var tvungen att köpa den...
Edward t-shirt, Lindex 149:-

Blommigt linne, Bik Bok 149:-

Ring rosett, Bik Bok, sen var det rabatt så vet inte priset.



Imorgon är det skolavslutning och ska nog ha klänningen på bilden högst upp och ringen längst ner ;)
LÄNGTAR! (L)
och imorgon är det bara 2 vecko kvar tills Eclipse har premiär ;D

Robert, Kristen & Taylor

i'm in love with this pic ♥

Evedal

Hej bloggen!
Idag har jag och hela 4-6:an varit på evedal ;D Det var as kul! Förutom att cykla dit...
När vi kom dit så gick vi igenom en massa regler sen gick jag, Felicia, Steffi, Thea, Emma, Emelie, Zoe, Mea, Paulina, Emmy & Klara och satte oss på Paulinas filt. Det var kallt och alla frös typ men sen skulle de flesta av oss bada :S Sen när dem kom upp frös dem as mycket om Emma blev värsta förkyld, undra varför? ;o Vi gjorde typ inte så mycket vi låg bara och sov men sen när vi grillat så satt Thea och lutade på mig (hon är världens mest irriterande unge) och som vanligt så började hon slåss och sånt så man får alltid damp på henne och jag fick ju det då och hällde saft i hennes hår, osmart av mig för jag visste ju att hon skulle hälla tillbaka, så det gjorde hon (mycket) vi slöt fred men hon hällde sen en gång till och då började jag jaga henne :D Så jag hällde vatten och sånt på henne, MWAHAHA! Sen kom Klara och hällde ketchup på Theas klänning som hon hade när hennes mamma och pappa gifte sig så hon blev ganska ledsen (det var en vanlig vit bommuls-klänning) och ketchup fläckar är svåra att få bort också.  
Efter det var klockan ganska mycket och vi skulle typ hem om en halvtimme och då startade det ett vattenkrig typ så killarna från B och vi tjejer (det var några fler än vi som satt) var emot Klara och Emmy xD Haha det var as kul! 
Hade verkligen as kul idag! 
Bilderna som kommer nu är från Emmas blogg så hon är alltså fotografen ;) eller kanske inte på alla bilder men det är hennes systemkamera! (L)





Värnamo

Hej bloggen! Är i Värnamo för att söka till en ny tävling för det gick inte så jätte bra i ljungby för det var dålig medhörning, men nu testar jag i Värnamo :) kram /Julia (L)

Ljungbyartisten 2010

Hej bloggen!
Idag ska jag till Ljungby med Felicia, Jonna & pappa för Jonna och jag ska tävla i ljungbyartisen ;) Så att man får kvala in till finalen då som är lite längre fram.
När jag kommer hem och det är runt 2 tiden så kanske jag sticker ner lite på stan.
PUSS♥

2 NYA ECLIPSE KLIPP!

Yes! 2 nya klipp från Eclipse! <3



I hope you find it

Hej bloggen!
Idag så vaknade jag och tittade på tv.
Sen så hoppade jag lite studsmatta.
Felicia har också ringt och så vi ska va när hon varit på sin ridning och jag tror vi ska gå på stan lite.
Måste också öva lite inför imorgon då jag ska vara med i uttagningen till ljungbyartisten :D
Längtar till sommarlovet nu och skolavslutningen är den 16/6 alltså på onsdag!
Puss&kram
/Julia

BREAKING DAWN BLIR TILL TVÅ FILMER!

Förut har detta bara varit ett rykte men nu har Summit Entertainment bekräftat att  Breaking Dawn blir till två filmer. På ett sätt känns det jobbigt för tänk liksom om den sista filmen (alltså andra delen av Breaking Dawn) kanske kommer ut om två år... Men aja, sagan fortsätter ju och håller på desto längre (Y) Regissören blir Bill Condon och han kommer att regissera båda filmerna.


Nya stills från Eclipse

Här kommer lite nya stills från Eclipse :




Gillade bilden med Edward och Bella ;)<3

ECLIPSE SOUNDTRACK

NU KAN NI LYSSNA PÅ ECLIPSE SOUNDTRACK! På Spotify, Youtube och skivan finns också att köpa i butik!
Alla låtar:

  • Metric – Eclipse (All Yours)
  • MUSE - Neutron Star Collision (Love Is Forever)
  • The Bravery – Ours
  • Florence + The Machine – Heavy In Your Arms
  • Sia – My Love
  • Fanfarlo – Atlas
  • The Black Keys – Chop And Change
  • The Dead Weather – Rolling In On A Burning Tire
  • Beck and Bat For Lashes – Let’s Get Lost
  • Vampire Weekend – Jonathan Low
  • UNKLE - With You In My Head (Feat. The Black Angels)
  • Eastern Conference Champions – A Million Miles An Hour
  • Band of Horses – Life On Earth
  • Cee Lo Green – What Part of Forever
  • Howard Shore – Jacob's Theme

  • ECLIPSE


    :D


    Eclipse biljetter bokade + Klassfest 2010

    Hej bloggen!
    Idag har det ju varit skola som vanligt, efter skolan gick jag hem och sen kom Felicias typ direkt ;)
    Vi kollade lite på tv och sen gick jag in på datorn för vi skulle lyssna lite på musik och då såg jag att de som är med i bioklubben (sf) kan börja boka biljetter till Eclipse! Och då som tur var är mamma med i bioklubben! SÅ NU HAR JAG BILJETTER TILL ECLIPSE! Seriöst, är verkligen överlycklig för att jag har känt mig så stressat om när dem kommer släppa biljetter och nu äntligen kommer jag och Felicia hålla premiär biljetterna imorgon när vi hämtat ut dem på sf :D:D
    Efter det när biljetterna var bokade så skulle jag på typ en "klassfest" i strandbjörket men jag frös (i juni, helt sjukt!) så ja, det var ju inte det roligaste men aja jag fick ju fota med Emmas systemkamera och då blev jag glad ;D Det kanske kommer bilder.
    Love
    /Julia :*

    NYA BILDER FRÅN ECLIPSE!

    Jag vet att jag bloggar mycket om Eclipse nu men det är väldigt mycket nu och hela juni kommer vara som en hel julafton för mig bara för Eclipse ! ;D
    Här kommer i alla fall lite nya fina bilder :





    Det finns typ 1000 bilder till men jag valde bara ut min favoriter (L) men vill ni se alla kolla in här

    Förlängd verison i Eclipse klippet från Mtv Movie Awards!

    Här kommer en förlängd verison från klippet som visades i Mtv Movie Awards! ;D


    KLIPP FRÅN ECLIPSE! JAG KLARAR INTE VÄNTA MER NU!

    Okej, jag klarar seriöst inte att vänta mer! Men här kommer ett nytt klipp från Eclipse och det är inte samma som i bokrn säger jag, Bella blir typ arg på Edward? JAG KAN INTE VÄNTA MER!!!
    Watch the 2010 MTV Movie Awards at MTV.com!

    HAHA!

    HAHA! TITTA HÄR! Det är när Kristen och Robert vinner "bästa kyss" i Mtv Movie Awards, då dem måste kyssas live också ;D
    Watch the 2010 MTV Movie Awards at MTV.com!

    NYA STILLS FRÅN ECLIPSE!

    Nya stills från Eclipse. Dem gick inte in på bloggen men ifall du vill kolla på dem så klickar du här


    ÖVEEEEEEEERLYCKLIG!!!

    ÄR HUR GLAD SOM HELST! DET KOMMER BLI 11 ÅRS-GRÄNS PÅ ECLIPSE! Alltså inte 15 ;D
    Fatta vad jag har varit oroligt men nu är det klart och jag ska in på premiären har jag bestämt! ;D

    DAGENS BILD


    Om ni kollade på Mtv Movie Awards så vet ni ju att Kristen Stewart & Robert Pattinson vann "bästa kyssen" ? Så det här får bli dagens bild ;D
    Har ju än in sett galan för jag missade att spela in det :@ men det kommer i repris imorgon kl. 20.40!

    INGEN RUBRIK

    HEJ BLOGGEN!
    Idag började dagen med att jag gick upp, åt frukost och gjorde mig i ordning sen kom jag på att jag hade glömt att spela in Mtv Movie Awards och jag fick värsta dampet för galan gick klockan 03.00 inatt så jag kunde ju inte kolla men jag skulle ha spelat in också glömde jag det! :( Men teven var på och jag hade gått in på Mtv och så precis när jag hade mitt damp så sa en på tv:n "Mtv Movie Awards gå i repris imorgon klockan 20.40" HAHA ERKÄNN TUR JAG HAR! ;D
    Sen har det varit skola idag och jag har sjungit lite här hemma nu ;)
    Poss
    /Julia (L)


    "Boken om Bree gör ingen glad" / Aftonbladet

    Det här skriver Aftonbladet om "Bree Tanners andra liv" :

    Boken om Bree gör ingen glad

    n n Marknadsföringen är genial. För ”Twilight”-fansen är juni 2010 en enda lång julafton. n n Nöjesbladets Sandra Wejbro har sträckläst ”Bree Tanners andra liv” – den första boken i vampyrserien som getts ut på två år.

    Det ska sägas direkt – Stephanie Meyers nya bok är snarare en lång novell än en fristående roman. Sagan har officiellt förklarats som avslutad.

    Den välvilliga tolkningen till lördagens boksläpp är att författaren vill ge en extra present till sin lojala läsarskara (i morgon kan den läsas gratis på Meyers hemsida). Den mer cyniska tolkningen är att boken ingår i marknadsföringen av filmen ”Eclipse” som har premiär den 30 juni.

     

    Filmen ”Eclipse” och boken ”Bree Tanners andra liv” hänger nämligen ihop. I boken ”Eclipse” attackeras människan Bella Swan och hennes kärlek, vampyren Edward Cullen, av en armé ”nyfödda” vampyrer.

    Den ”goda” vampyrfamiljen Cullen försöker förgäves rädda en ångerfull nyfödd som heter Bree. Hon förekommer i så få scener i boken att även fansen haft svårt att minnas henne.

    David Slade som regisserat ”Eclipse” ville ha med mer av de nyfödda i filmen. Då fick han läsa ”Bree Tanners andra liv” som Meyer ursprungligen skrivit till en kommande ”Twilight”-guide.

    Historien om Bree är mörk. Inte minst vet man redan innan att det kommer sluta eländigt.

    Lägg till en tragisk kärlekshistoria, mördade människor och nyfödda vampyrer som sliter kroppsdelar av varandra.

    Bokens största problem är att man aldrig kommer särskilt nära Bree. Meyer har själv sagt att hon i efterhand ångrat att hon tog livet av Bree i ”Eclipse”. Nu lämnas jag med känslan av att boken endast väckt fler frågor. Att jag blivit snuvad på något.

    Jag saknar också det som ger liv åt resten av ”Twilight”-serien – nämligen den allvarliga behandlingen av svåra ämnen som kärlek och död. Är det okej för Bella att ge upp sitt mänskliga liv för Edwards skull? Vad är godhet – och vad är ondska? Kan man verkligen älska två personer på samma gång?

     

    Samtidigt slipper jag det sämsta med serien. Språket är fortfarande funktionellt, men mindre emotionellt och utan de upprepningar som fått mig att ropa efter hårdare redigering. Böckernas konservativa stråk, Bella och Edwards ohälsosamma beroendeförhållande, övertydligheten.

    Jag blir varken särskilt glad – eller upprörd över boken om Bree.

    Det är helt enkelt en underhållande bagatell och ett bihang till filmen ”Eclipse”.


    Asså seriöst dem gav boken 2 + ??? BOKEN ÄGDE.
    Så Aftonbladet, lägg ner, tack ;D


    Grandma & Grandpa

    Hej bloggen!
    Idag har jag "verkligen" haft en hur rolig dag som helst! *HOST*
    jag vaknade jätte tidigt och ca. 7 nånting och satte på datorn för att skriva lite på novellen till tävlingen.
    Orkar inte skriva mer om det men sen fick jag ju boken också och då blev jag glaad ;D
    På eftermiddagen åkte vi till mormor och morfar för att fira mormor som fyller år idag! ;D
    Här har jag läst, suttit vid datorn och cyklat med Joar, fast det är ganska jobbigt att vara ute här för dem bor på landet och ni anar inte hur mycket mygg det finns här! Har typ fått hur många myggbett som helst!
    Aja, nu är jag trött.
    Pussar
    /Julia :*


    ÄNTLIGEN!

    Kl. 06.01 släpptes boken, "Bree Tanners andra liv. Samma tid för hela världen.
    Jag har nu köpt boken och är överlycklig! ;D
    Någon mer som har köpt boken?





    Presentation av Jodelle Ferland

    Jodelle Ferland presenterar den nya boken "The short life of Bree Tanner" :


    Någon mer än jag som längtar grymt mycket till Eclipse? ;o

    FELICIA

    HEJ BLOGGEN!
    Sol idag igen ;D
    Ska vara med Felicia lite senare idag och jag har bestämt att vi ska solaa ;)
    Tror inte jag ska göra så mycket mer idag, så får se om det blir något mer inlägg idag.
    Puss & Kram
    /Julia :*

    SOMMAR, SOMMAR & SOL HAVET OCH VINDEN...

    OCH DOFT AV KAPRIFOL!
    S O M M A R N  Ä R  H Ä R!

    Hej bloggen!
    Idag har jag haft en underbar dag, det har säkert varit 30 grader i solen och på rasterna i skolan har man legat och solat och vi har fått extra rast och ja hela dagen har varit underbar ;D
    När jag kom hem så gick jag ut och solade och läste, sen var jag ute ännu mer och varit ute hela dan.
    Sommarlovet är ännu på längat nu och jag pallar verkligen inte skolan mer ;D

    Men nu ska jag kolla på Starstruck så jag hinner inte blogga mer.
    Sommarkramar
    /Julia ♥


    RÖSTA!



    I Julia-tidningens kommande nummer så kommer dem ha temat Eclipse, fullspäckat med bilder, poster och allt det senaste från Eclipse och "twilight"-kändisarna. Samma sak var det med Twilight och New moon.
    Nummret kommer ut i affären den 29:e juni.
    Julia-redaktionen behöver nu hjälp med att välja den sista postern i tidningen och som ni ser här på bilden ovan så kommer det bli någon utav Robert (Edward), Taylor (Jacob) eller Kellan (Emmett). Så det gäller alltså för er att rösta och det gör ni här.
    Dem måste ha din röst senast den 9:e juni!


    Don't laugh at me

    Lyssna på denna sången, lite små kul men även sorglig x)


    TELEBORGSLOTT

    Hej bloggen!
    Idag så har det inte varit en vanlig skoldag för att vi har varit på teleborgslott och haft utflykt med hela D-enheten.
    När vi kom så regnade det och vi frös (jag, Emma, Steffi, Emelie, Thea, Zoe och Paulina) och vi fikade lite också.
    Sen så skulle vi ju ha en massa lekar och det var ganska segt förutom några som var roliga ;D
    Vid typ 11 åt vi och jag hade pannkakor med mig! :D Men sen typ så skulle Thea som hade korv med sig ta ut vattnet ur sin termos och då öpnnade hon korken som satt på lite och lät vattnet rinna ut sen så när nästan allt var ute så skakade hon på termosen så att korken trillade av och alla henne korvar trillade ut! x) HAHAHAHA ;D
    Det var as kul fast det var synd om Thea som inte fick någon mat men hon gick runt och tiggde lite också hällde hon ketchup i korvbröden, låter inte så gott jag vet och det är det inte heller ;P
    Sen var det fri lek och vi cyklade sedan hem igen.
    Nu är jag hemma och jag kom hem för typ 3 timmar sen och i 2 timmar har jag övat på pianot, låten Bella's lullaby som kommer från twilight och den är skit svår! Så vet inte om jag ska fortsätta öva på den.
    Ska inte göra så mycket mer idag, lite plugg kanske eller jo plugg, jag måste det för vi har två prov imorgon.
    Puss
    /Julia :)

    RSS 2.0